Σύστημα Vaganova

Στόχος μας είναι η γνωριμία του παιδιού με τον μαγευτικό κόσμο του μπαλέτου και η σταδιακή εκπαίδευση του σώματος και της ψυχής του. Εφόσον ασχοληθεί ερασιτεχνικά με τον χορό,επιδιώκουμε να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη σωματικά και καλλιτεχνικά και ως μελλοντικός επαγγελματίας να έχει το καλύτερο δυνατόν ξεκίνημα στην εκπαίδευσή του.


Στην σχολή μας διδάσκεται το ρωσικό σύστημα Vaganova σύμφωνα με το σύστημα της  Ακαδημίας Χορού της Σοφιας Βουλγαρίας Η ύλη είναι καθορισμένη και χωρισμένη σε τάξεις και προοδευτικά οδηγείται ο μαθητής από τα πρώτα βήματα στο επαγγελματικό επίπεδο.


Οργανώνουμε εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα και οι μαθητές παίρνουν πιστοποιήσεις  που εκτός από την πρόοδό τους στην εκμάθηση της τεχνικής του μπαλέτου, έχουν την ευκαιρία εφόσον θελήσουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού που χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα εισαγωγής μπορούν να προστεθούν στο βιογραφικό τους.

Τμήματα εξετάσεων

  • Preparatoire 1  4-6 χρονών 
  • Preparatoire 2  6-8 χρονών 

Εδώ αρχίζουν και αναπτύσσονται 

ορισμένες δεξιότητες στάσης και κίνησης, η συγκέντρωση αυξάνεται. Η έκφραση γίνεται πιο συγκεκριμένη,το σώμα που μεγαλώνει εκπαιδεύεται. Εφόσον το θελήσουν δίνουν και εξετασεις 

  • Degree 1,2 και 3 από 8 χρονών. 

Σταθεροποιειται η τεχνική του μπαλέτου, με σεβασμό και προσοχή στο σώμα που αναπτύσσεται. Παράλληλα διδάσκεται και η αυτοπειθαρχια. Οι μαθητές μαθαίνουν να πειθαρχούν στις απαιτήσεις του μαθήματος, ανακαλύπτοντας συγχρόνως την ομορφιά του να χορεύεις. Από το degree 1 τα παιδιά βάζουν πρώτη φορά pouents και ξεκινάνε σιγά σιγά τα προεπαγγελματικα τους βήματα. Εφόσον το επιθυμούν δίνουν εξετάσεις. Τα παιδιά που έχουν καταφέρει να πάρουν πιστοποίηση μέχρι και το 3ο degree είναι έτοιμα να εισαχθούν σε επαγγελματική σχολή χορού της Ελλάδας ή του εξωτερικού. 

  • Degree 4,5 και 6 

Τα προεπαγγελματικα τμήματα της σχολής μας. Χορευτές που περνούν μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς, σεμινάρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα προωθώντας την τέχνη του χορού και την άρτια τεχνική τους πέρα από τον μικρόκοσμο της σχολής. Με την απόκτησε του degree 6 είναι σε θέση να αποκτήσουν το μάστερ στην παιδαγωγική διδασκαλία του συστήματος VAGANOVA και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους μέσα από το Πανεπιστήμιο της Σοφιας. 

Οι εξεταστές κα Kalina Bogoeva και ο κος George Elkin είναι μαζί μας κάθε άνοιξη όπου λαμβάνουν χώρα οι εξετάσεις στη σχολη μας μοιράζοντας μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις τους.