Είδη χορού

Μουσικοκινητικη Αγωγή από 3,5 χρονών αγόρια και κορίτσια

Εξαιρετικά διασκεδαστικό, αποτελείται από παιχνίδια, μιμική, εικόνες και ρυθμικές ασκήσεις ώστε να τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και τη φαντασία αλλά και να γυμνάσουμε τα παιδιά χωρίς να κουραστούν. Η έγκαιρη εισαγωγή στη μουσική και τον χορό, όχι μόνο ψυχαγωγεί το παιδί, αλλά προσφέρει δια βίου οφέλη. Δυνατά οστά, ευλυγισία-ευκαμψία, μυϊκή ενδυνάμωση, ισορροπία, συγχρονισμός, ρυθμική έκφραση, μουσικότητα, δημιουργικότητα, διασκέδαση, ανάπτυξη αυτοεκτίμησης, αίσθηση ολοκλήρωσης, πειθαρχία.

Κλασικό μπαλέτο

Το κλασσικό Μπαλέτο είναι η πιο ολοκληρωμένη μέθοδος εκγύμνασης σώματος και πνεύματος. Από 6 χρονών τα παιδιά είναι σε θέση να ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο του κλασσικού μπαλέτου. Ξεκινάνε σιγά σιγά και αποκτούν την τεχνική και την αυτόπειθαρχία που χρειάζεται. Το σώμα και το πνεύμα εξελίσσεται και οι χορευτές ωριμάζουν. Προετοιμαζονται για τις εξετάσεις του συστήματος VAGANOVA, για διεθνείς διαγωνισμούς χορού, σεμινάρια στο εξωτερικό κτλ. Έχοντας πλέον αποκτήσει τις βάσεις από τα προηγούμενα έτη, όλα γίνονται πιο έντονα.

Jazz musical – modern dance

H Jazz είναι ένα είδος χορού που συνδυάζει θεατρική κινησιολογία και φυσικά πολύ χορό! Εκφράζει το χιούμορ, το πάθος, την αγάπη, τον θυμό. Η μουσική, η κίνηση και ο χορός δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο. Τα μαθήματα jazz για το παιδί, ειδικά σε συνάρτηση με το μπαλέτο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναπτύξει νέες δεξιότητες κινησιολογίας και έκφρασης! Τα παιδιά σ’ ένα πιο ελεύθερο και δημιουργικό μάθημα, σιγά σιγά θα μάθουν να χορεύουν σε ρυθμούς Broadway, από δημοφιλή παιδικά και όχι μόνο μιούζικαλ, όπως το “The Lion King “, “Annie”, “Mama Mia!” και πολλά άλλα.

Σύγχρονος χορός – χορογραφία

Τονίζει την ευελιξία και τον αυτοσχεδιασμό, σε αντίθεση με την αυστηρή, δομημένη φύση του μπαλέτου. Όταν χορεύουμε σύγχρονο επικεντρωνόμαστε στο λεγόμενο floorwork, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα για να μας τραβήξει προς τα κάτω, στο πάτωμα. Χαρίζει ελευθερία κινήσεων, επιτρέποντας στο σώμα του χορευτή να εκφράσει ελεύθερα τις εσωτερικά του συναισθήματα. Αναπτύσσει τη καλλιτεχνική ελευθερία και δημιουργικότητα ακόμα και στη καθημερινή μας ζωή. Μερικές φορές άγρια, άλλοτε ήρεμη και στοχαστική, είναι μια ανοιχτή μορφή επικοινωνίας με τον εαυτό μας. Μυϊκή ενδυνάμωση, συγχρονισμός.

Hip-hop

Keep calm and dance Hip Hop, well… no way to do that!!! Το μάθημα χαρακτηρίζεται από ένταση και δύναμη. Η δυνατή μουσική, τα άλματα και ο γρήγορος ρυθμός, προσφέρουν πέρα από σωματικά οφέλη, εκτόνωση και διασκέδαση. Έντονη αεροβική άσκηση, μυϊκή ενδυνάμωση.

Latin, Tango, Vals, χορογραφία γάμου

Οι Latin χοροί πραγματοποιούνται γενικά σε γρήγορο ρυθμό. Οι latin χοροί είναι για ζευγάρια, συνήθως έναν άνδρα και μια γυναίκα. Το tango και το Vals εκτός από χορό είναι και μια όμορφη φιλοσοφία. Χρησιμοποιούμε στοιχεία από αυτά τα είδη και δημιουργούμε χορογραφίες πλασμένες για εσάς για την ομορφότερη ημέρα της ζωής σας