Βιογραφικό

H Βάσια Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα μπαλέτου κοντά σε σπουδαίους δασκάλους με διεθνή καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως ο Γιάννης Μέτσης και ο Λεωνίδας ντε Πιαν.

Το 1999 αποφοιτά από την ανώτερη επαγγελματική σχολή «ΣΟΝΙΑ ΜΟΡΙΑΝΟΒΑ – ΛΙΛΗ ΤΡΑΣΤΑ» και αναχωρεί για τη Γερμανία όπου μένει έως το 2007 χορεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κρατικά θέατρα της Κολωνίας, Ντύσσελντορφ, Βερολίνο, Βόννη , Detmold κ.α. Παράλληλα διδάσκει σε αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές χορού μπαλέτο και σύγχρονο χορό σε ηλικίες από 4 ων έως 64 ων ! χρονών.

Το 2008 αναλαμβάνει τη διεύθυνση σπουδών της αναγνωρισμένης από το κράτος σχολής χορού «ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ» στο Ρέθυμνο δίνοντας άλλο επίπεδο για τα δεδομένα της πόλης.

Το 2015 η σχολή μεταστεγάζεται στο κέντρο της πόλης και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το δυναμικό της με νέα είδη χορού και εκγύμνασης.

Το 2016 αποκτά το Μάστερ διδασκαλίας όλων των βαθμίδων του συστήματος VAGANOVA αναγνωρισμένο από το Κρατικό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΟΡΟΥ ΣΟΦΙΑΣ της Βουλγαρίας. Εχοντας την επάρκεια αυτή μετατρέπει τη «ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ» σε εξεταστικό κέντρο του συστήματος μπαλέτου VAGANOVA το μοναδικό αυτή τη στιγμή στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνου .

Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια και μεθόδους σε νέα συστήματα ενδυνάμωσης του σώματος και της τεχνικής του μπαλέτου.

2016 -2018 Δίπλωμα STRETCHING LEVEL 1, LEVEL 2, δίπλωμα BALLETONING από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ NISSIM ZOARES ΙΣΡΑΗΛ.

2017 PBT –PROGRESSING BALLET TECHNIQUE DIPLOMA OF DANCE TEACHING AND MANAGEMANT

2019 ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ MAT PILATES KAI REFORMER BASE TRAINING ACADEMIE με διεθνή αναγνώριση στην Ελλαδα και στο εξωτερικό.
Είναι μητέρα δύο φυσικών παιδιών και αμέτρητων μαθητών της.